Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung
Pomažemo od 2004
Specijalizirani za Bayern
Provjereni klijenti
Skype-Interview Skype-Interview

ČESTA PITANJA

1. Kakve jezične vještine treba imati njegovateljica koja je zainteresirana za posao u SunSet MSH?
Kakve jezične vještine treba imati njegovateljica koja je zainteresirana za posao u SunSet MSH?


Agencija sunset msh zapošljava njegovateljice i njegovatelje koji imaju minimalno komunikacijsku razinu njemačkog jezika. Neki klijenti prihvaćaju njegovatelje s srednjom razinom znanja njemačkog jezika, no, takvih klijenata imamo manje pa vrijeme čekanja na poslovnu ponudu može potrajati dulje.

Nažalost, osnovno znanje njemačkog jezika nije dovoljno za naše klijente. Kandidatima sa osnovnim znanjem savjetujemo da poboljšaju svoje njemačke vještine. Ako smatrate da se vaše znanje njemačkog jezika poboljšalo, rado ćemo vas ponovno provjeriti.

2. Da li je njegovateljski tečaj neizbježan?
Da li je njegovateljski tečaj neizbježan?


Ne, završen njegovateljski tečaj kod nas nije uvjet. Pronaći ćemo vam posao i bez potvrde o tečaju za njegovatelja ako već imate iskustva u njegovanju i možete ga potvrditi preporukama obitelji kod koje ste radili.

Međutim, ako ste završili tečaj za njegovatelja, ne zaboravite nam poslati potvrdu. Potvrda i preporuke obitelji u kojoj ste radili daju vam veliku prednost u odnosu na ostale kandidate i ubrzat će proces pronalaska odgovarajuće obitelji.

3. Da li je ovaj posao legalan?
Da li je ovaj posao legalan?


Da. Svi naši njegovatelji su regularno i po propisima zaposleni u tvrtki sunset msh te se šalju na rad u njemačku u skladu s važećim zakonima europske unije. Uz potvrdu o legalnom prebivalištu, potvrda o legalnom radu je europska potvrda A1 (E101). Ovaj obrazac izdaje ustanova za socijalno osiguranje republike slovačke na zahtjev poslodavca. Više informacija o obrascu može se naći na web mjestu zavoda za socijalno osiguranje Slovačke Republike.

4. Kakva je mogućnost zaposlenja u SUNSET MSH?
Kakva je mogućnost zaposlenja u SUNSET MSH?


Zaključenje ugovora o radu ili ugovora o djelu sa SunSet MSH uvjet je za odlazak na rad u inozemstvo. Kao Vaš poslodavac plaćamo doprinose za socijalno osiguranje (uključujući mirovinsko osiguranje) u Slovačkoj. Tijekom cijelog rada u Njemačkoj, SunSet vam plaća komercijalno putno i osiguranje od nezgoda.

5. SunSet MSH je slovačka tvrtka, imaću osiguranje i u Njemačkoj?
SunSet MSH je slovačka tvrtka, imaću osiguranje i u Njemačkoj?


Tijekom boravka u Njemačkoj, sklopit ćemo komercijalno putno osiguranje za vas. Primit ćete od nas karticu zdravstvenog osiguranja zajedno s informacijom kako postupiti u slučaju bolesti u Njemačkoj.

6. Kako je to u slučaju osiguranja i mirovine?
Kako je to u slučaju osiguranja i mirovine?


Tijekom radnog odnosa SunSet MSH plaća za Vas sva zakonom propisana osiguranja uključujući I mirovinsko osiguranje. Odrađen radni staž u društvu SunSet MSH će Vama biti uračunat u mirovinu. Nakon prekida radnog odnosa ćete automatski dobiti potvrdu o dužini radnog staža.

7. Uzima li SunSet MSH naknade za posredovanje posla?
Uzima li SunSet MSH naknade za posredovanje posla?


Ni slučajno! Ne uzimamo nikakve naknade za posredovanje! Vaš jedini trošak je jednokratna, nepovratna administrativna pristojba u iznosu od 40 € koja se koristi za pokrivanje troškova povezanih s postupkom registracije. Ova će se naknada odbiti od Vaše prve plaće.

8. Kakvu nagradu dobiva njegovateljica kod vas za odrađeni turnus?
Kakvu nagradu dobiva njegovateljica kod vas za odrađeni turnus?


Iznos Vaše plaće ovisi o Vašem iskustvu u njezi starijih osoba, poznavanju jezika i, naravno, o zdravstvenom stanju osobe o kojoj se skrbi. U većini slučajeva plaća se izračunava u bruto iznosu. Kako bismo izbjegli nesporazume, na početku radnog odnosa uvodimo neto orijentacijski iznos Vaše mjesečne plaće, tj. Vašu čistu zaradu.

Iznos neto plaće njegovatelja za odrađen tromjesečni turnus s vrlo dobrim poznavanjem njemačkog jezika kreće se između 3450-3900 €, ovisno o stanju pacijenta.

Iznos neto plaće njegovatelja za odrađen tromjesečni turnus s dobrim poznavanjem njemačkog jezika kreće se između 3000-3600 €, ovisno o stanju pacijenta.

Ako je razina Vašeg njemačkog jezika srednja iznos vaše neto plaće za tromjesečni turnus iznositi će oko 2550-3000 .

Medicinske sestre imaju posebne tarife s obzirom na višu kvalifikaciju.

NAŠ SAVJET: Ako ćete našu poslovnu ponudu uspoređivati s ponudama drugih poslodavaca, uvijek tražite iznos neto plaće kako Vas iznos plaće ne bi razočarao. Mnogi poslodavci iznos plaće prikazuju u bruto iznosu, koji je na prvi pogled veći, ali nakon pažljivog preračuna neto iznos plaće je puno manji. Zato, ako uspoređujete poslove, usporedite ono što se može usporediti i nemojte zaboraviti da kod nas ne plaćate nikakve naknade za posredovanje!

9. Od koga i kad ću dobiti plaću?


Potpisivanjem ugovora o radu postajete zaposlenik naše tvrtke i stoga ćete primati plaću od svog poslodavca, odnosno od društva SunSet MSH. Termin za isplatu plaće u SunSet MSH je 20. dan sljedećeg kalendarskog mjeseca i isti je za sve zaposlenike.

Radi jednostavnije orijentacije dajemo primjer: ako otputujete u Njemačku 1.8. i radit ćete do 20.9., Vaša isplata za kolovoz, odnosno za razdoblje 1.8.-31.8. stiže Vam na račun najkasnije 20.09., a Vaša isplata za rujan, to jest za razdoblje 1.9. -20,9., primit ćete na račun 20.10.

10. Tko plaća putne troškove?


Vaš poslodavac SunSet MSH plaća Vaše putne troškove, bilo u obliku bonusa ili u obliku putne karte koju SunSet MSH kupuje izravno Vama. Oblik nadoknade putnih troškova ovisi o duljini putovanja i broju provedenih mjeseci.

11. Koliko traju turnusi u vašoj agenciji?


Standardna dužina radnog boravka je 2 - 3 mjeseca. Ovakve turnuse traži većina naših klijenata. Ako ste spremni ostati u inozemstvu 2 - 3 mjeseca, možete birati između više ponuda za posao.

Ako iz bilo kojeg razloga ne možete otputovati na tako dugo vrijeme, SunSet MSH ima rješenje i za Vas. Imamo klijente kod kojih je moguće raditi kraće turnuse, u trajanju od 4 - 6 tjedna. Ovdje morate računati na to da je ovakvih poslovnih ponuda manje.

12. Što trebam raditi da dobijem posao u SunSet MSH?


Nakon registracije na našoj web stranici, kontaktirat će Vas naš regruter, testirati Vaše znanje njemačkog jezika te Vas pozvati na osobni razgovor ili skype intervju. Nakon uspješno završenog razgovora, regruter će Vam ponuditi otvorena radna mjesta koja odgovaraju Vašim zahtjevima, iskustvu i poznavanju njemačkog jezika.